Ritplattor

Ritplatta vilken? corel painter vs artrage lite?

2017-07-26 14:17 #0 av: Mellux

Hej! 

Funderar på att köpa en ritplatta det står mellan Wacom Instuous Draw 152x95mm eller Wacom intuos art small 152x95mm 


Är det någon stor skillnad? Vilken skulle ni rekommendera? 

I Draw följer det med ArtRage Lite och i Art Corel Painter Essentials 5. Vilken utav de programmen är ''bäst''? /enklast att jobba med? Är mest värd? 

Jag är nybörjare har aldrig använt ritplatta förut. Hittar inga begagnade här jag bor så blir att köpa en ny.. 

Tacksam för snabba svar :D 

Anmäl
2017-07-26 20:13 #1 av: Mellux

ingen?

Anmäl
2017-07-27 11:10 #2 av: CamillaS

Som nybörjare så tror jag att du skulle bli nöjd med vilken du en väljer om man tänker på plattorna. Jag började själv med en väldigt enkel modell utav wacom som min första platta. Idag har jag en wacom Intuos pro 5 vilken jag är nöjd med. Den har helt ersatt min datormus och jag använder den hela tiden när jag surfar på min dator. Men även så ritar jag i Photoshop och redigerar bilder.

Programmen ja, jag har inte så mycket erfarenhet av dom. Jag har sett Corelpainter hos en kompis och jag har även en gammal version hemma utav Art rage. Spontant skulle jag nog valt Corelpanter pga att det programmet ser proffsigare ut och kan nog göra mer i t.ex bildredigering och tror även det går bra att rita i. Det andra programmet tycker jag liknar mer ett program som man enbart ritar i. 🙂

Anmäl
2017-09-11 10:34 #3 av: Niklas

Om du har en Mac och iPad kan du använda den som ritplatta.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Starta en egen sajt på engelska 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.