Annons:
Etikettdigital-konst-ifokus
Läst 3494 ggr
Urhasten
2013-12-12 17:20

REGLER & SÅNT KUL

För att stämningen på Digital konst iFokus ska vara lättsam, trevlig och lärorik bör alla följa våra gemensamma regler. De är inte svåra att förstå och bör inte bli komplicerade att förhålla sig till.

TRÅDAR & INLÄGG

- Välj diskussionsgrupp/kategori noggrant. Vid eventuell miss av trådplacering flyttas de till rätt kategori (en miss är störande, men inte livsfarligt)

- Diskutera med ett öppet sinne och uttryck dig utförligt istället för att bli arg och otrevlig. Var beredd på att möta andras åsikter utan att bryta ihop (inom ett mått av att den yttrande inte kränker, beter sig ovettigt, etc)

- Alla tycker, tänker och känner olika. Alla tolkar konst på sitt unika vis och det kan ingen ta ifrån oss

- Om du kan, lägg gärna upp dina bilder, sketcher, skisser, illustrationer, speed art videos, etc, i en relevant tråd, men dra dig inte för att skapa en ny ifall det passar bättre

- Det ÄR tillåtet att göra reklam för sin blogg i trådar om du kan presentera den som relaterad till trådens innehåll OCH digital konst. Det är INTE tillåtet att skapa en ny tråd för att göra reklam för sin blogg (det finns avsedda trådar för detta)

ÅSIKT, KRITIK & KONSTRUKTIV KRITIK

- Åsikt är en åsikt, inte kritik eller faktabaserad. När man lägger en åsikt ser man över hur man uttrycker den utan att vara otrevlig. Ex: Du tycker bilden av ett ansikte är ruskigt fult uttrycker man sig ex "Huvudet passar inte mig i smaken, men jag ser inget fel i hur du har tänkt"

- Kritik är en åsikt utan att vara baserad på fakta och ska alltså inte framstå som så. Ex: Tycker man att ett huvud ser för stort ut uttrycker man sig ex "Jag tycker huvudet är för stort" och inte "Huvudet är för stort". Konst har nämligen inga regler

- Konstruktiv kritik är åsikter och kritik som ska vara hjälpande för att ge möjlighet till utveckling. Ex: Tycker man att ett huvud ser för stort ut uttrycker man sig ex "Jag tycker huvudet ser för stort ut. Du skulle kunna se över fotografier eller andra studier för att lära anatomi".

Ni förstår poängen.

SVENSKA LAGAR & UPPHOVSRÄTTEN

- Bilder som är stulna är INTE tillåtet att publicera. En stulen bild är även den ni sparar från ex. Google

- Det är INTE tillåtet att posta andras bilder (även produkt bilder) utan fotografens tillstånd, har du tillstånd är det däremot OK och en källhänvisning ska presenteras.
Vill du visa upp en bild utan tillstånd är det länkning till den som gäller. Utge dig aldrig för att ha skapat något som någon annan har gjort och ange ALLTID källan (trådar och inlägg utan källhänvisning raderas utan varning)

- Det är INTE tillåtet att kopiera eller plagiera andras verk. Vill man efterlikna, använda bilder som referens eller dylikt för att man blir inspirerad - var inte rädd för att kontakta konstnären och fråga om tillstånd, men var beredd på att acceptera ett NEJ

- Svenska lagar, iFokus medlemsavtal och övriga rättsliga ting är det som gäller över hela sajten

BILDBANKER & SÖKMOTORER

- Google.com är INTE en bildbank, Google är en sökmotor

- Flickr.com är ett exempel på bildbank, men man har dock INTE rättighet till publicerade bilder per automatik trots allt. För att söka efter gratis bilder kan du klicka på länken. » Avancerad sökning på Flickr

Har du en uppdaterad och aktiv blogg om digital konst? PM:a Artoflovisa här på iFokus (sajtvärd), berätta lite om den och du har möjlighet att få en länk på sajten. Du kan också välja att posta den i en egen tråd. 

» Bloggar om digital konst

Vill du påverka eller kommentera reglerna på sajten? PM:a Artoflovisa här på iFokus (sajtvärd).

Probipet - en mage i balans ger friska hundar och katter ❤️

  • Redigerat 2020-09-21 16:21 av Niklas
Annons:
Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: