Inspiration & tips

Program - Zbrush

2014-05-24 18:07 #0 av: Zolah

Här kommer det en kort recension om Zbrush, nack- och fördelar, pris, och lite exempel bilder skapta i programmet.

Zbrush 

Vad är det - 3D skulpterings program

Gratis? - Nej, kostar runt 5200 kronor - priset togs från pixologics hemsida och konverterades på XE.  finns en 'gratis version' som heter sculptris om man nu skulle vilja prova på en 'light version'.

Fördelar-  Ett utmärkt verktyg för att skapa karaktärer eller föremål digitalt, har många inställningar för att antingen skapa en high quality skulptur för tidningar, film eller en lägre kvalitet för att föra in i tex datorspel. Mycket kraftfullt program som kan hantera saker som hår och ljus, om man har kunskapen, tiden och fantasin så kan inget stoppa en! Ett stort plus är att du inne i programmet kan spela in din egen turn table i .MOV format ( quicktime ).

Nackdelar - svårt att lära sig, rätt komplicerat, och dyrt. Är nästan ett måste att ha någon form av vägvisare, antingen online lärare ( dom flesta tutorials kostar pengar tyvärr ) eller skola. En annan nackdel  är att mycket online vill att man ska använda Maya ( ett annat 3D program ) för att komplettera Zbrush.


Skapad av: Zolah


Anmäl
2015-04-26 11:20 #1 av: DaniPoo

Själv använder jag mig av Cinema 4D som man kan säga är Maya/3D Studio Max och Zbrush kombinerat och dessutom är komatibelt med flera spelmotorer (inte minst Unity).

Cinema 4D har en skulpteringsmodul som fungerar fantastiskt, En 3D-paint modul för att måla textures rakt på din skapelse. En standard modul där du arbetar med 3D på ett "Klassiskt" vis, Du kan skapa olika material enkelt och logiskt och hantera enskilda polygoner och splines om så önskas.

Animering är också enkelt. Dock får man spara rätt länge, få någon annan att betala, eller göra något olagligt om man ska ha mjukvaran och inte äger ett par guldbyxor.

Studio versionen kostar ca 40878.17kr, 34065kr momsfritt.

Läs mer här: http://www.maxon.net/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.