Inspiration & tips

Jag älskar att teckna hästar

2014-01-26 20:04 #0 av: Urhasten

I hela mitt liv har jag tecknat hästar. Hade jag kunnat visa mina bilder som miniliten, hade jag gjort det. Nu kan jag inte det för jag vet inte vart de är, men jag ger er mitt lovord – det är en häst med i näst in till varje bild. 

Många undrar varför och många har en egen åsikt om saken. En del tycker att det blir för mycket hästar och jag förstår det. När jag kladdar, skissar, sketchar, ritar, målar och gör studier blir det hästar.

Det är ett konstant tjat om dessa hamburgare. Eller? 

Jag förstår att det kan bli för mycket hästar. En del tycker att det blir tråkigt och en del är väl rädda att jag ska snöa in mig. Det behöver ingen oroa sig för. Jag kan teckna vad jag vill och säkert göra det bra (och jag tycker givetvis om att teckna andra motiv med). Hur jag är säker på det fast att jag aldrig i mitt liv exempelvis har tecknat en bil, beror på att jag har självförtroendet och litar på mina kunskaper. Jag vet vad min konstnärliga utveckling är baserad på. 

Att teckna är en av de saker jag personligen känner att jag kan bäst och i det här området litar jag på mig själv oerhört mycket. Samtidigt har jag tidigare fått smått dölja hästarna som jag älskar mest att teckna. Hästar är hästar. Små söta My Little Ponys är vad tuffa skolpojkar förknippade djuret med back in old days. Det är förmodligen inte många som vet att jag har blivit mobbad på grund av det i grundskolan. Det blev inte riktigt accepterat att jag ville teckna hästar på det intensiva vis jag ville göra det på. En liten flicka som ville måla hästar under lässtunden är för mycket av det gulliga.

Bild från 2008.

Det är en självklarhet för alla som tecknar att faktiskt teckna vad de finner intressant och givande. Under perioderna som jag är hästlös får jag ta mig an hästar på annat sätt. Främst genom tecknandet. Till och från under åren har jag fått visa tålamod och vänta in den rätta tiden för att komma djuret närmare. Än idag har jag lite utav den känslan kvar, hästarna symboliserar lugn, hopp och strävan. 


Har ni något som ni älskar att teckna?

"Det är inte som det ser ut"

Anmäl
2014-01-26 20:50 #1 av: Sodaduck

Även jag älskar att teckna hästar, tycker det är otroligt kul! Djur i sig är roligt att teckna tycker jag. Glad

Anmäl
2014-01-26 21:02 #2 av: Urhasten

#1 Vad härligt att höra! :) Har det valet fått konsekvenser för dig, ex blivit mobbad/retad/dylikt? 

"Det är inte som det ser ut"

Anmäl
2014-01-26 21:13 #3 av: choiicho

Hästar är iaf inte lika töntigt som lejonkungen där mitt tecknande började. Hittade en fanart sida där folk var sjukt duktiga! Så duktig ville jag också bli. Så under hela grundskolan kluddade jag disney lejon och liknande i mina skrivböcker. Blev dock inte mobbad för det. Folk ansåg att jag var rätt duktig på att teckna istället. Trots att det såg jätte fult ut. 

Själv gillar jag hästar, går på ridskola varje vecka. Men ritar inte djuren så mycket. För dem är himla svåra att rita. Nått jag måste öva på. :)

Anmäl
2014-01-26 22:10 #4 av: LinDajSon

Drakar.

Som liten ritade jag hästar och dinosaurier. Massor av dinosaurier.

Anmäl
2014-01-26 22:12 #5 av: Urhasten

#3 Jag älskade lejonkungen som liten (och än idag, dock inte lika beroende). Jag har dock aldrig tecknat det på samma sätt som jag tecknar hästar eller andra djur. 

#4 Drakar - något jag alltid velat kunna teckna bättre!

"Det är inte som det ser ut"

Anmäl
2014-01-26 23:24 #6 av: Zabbio

Hästar.. lltid hästar. Nu har jag snöat in på kaniner istället..det är mindre töntigt juh...Galen

Hehe, nä, men har alltid älskat att rita djur. Fantasy-varelser också (drakar och hästar är ganska lika...) . Numera försöker jag variera mig, det hade ju kunnat vara roligt att även kunna rita människor, tex :)

Har nog aldrig blivit mobbad för det. Eller det kanske jag var, jag är inte så värst uppmärksam på sånt. Var nog mobbad i grundskolan, de kastade sten på mig osv, och jag gick alltid ensam. Fast det var delvis självvalt, jag spenderade det mesta av min tid med näsan i en bok eller ett skissblock.

Ett par äldre bilder... det var ett tag sedan jag ritade ordentligt digitalt.

http://elftown.com/stuff/bittedhorsefrombehind.jpg

http://www.elftown.com/img/drawing/61691_1163617449.jpg

Anmäl
2014-01-27 00:18 #7 av: [MikeW]

Jag älskar nog mest att rita ögon! dom är så magiska och så vackra!

Älskar ögon <3 =D
Ögon för mig är väldigt magiska, dom kan berätta så mycket och är som dörrar till själen.. Jag vet att jag kanske överdriver xD men tycker verkligen om ögon :P


www.kairuo.deviantart.com Spöke  Sajtvärd för Teckning Ifokus
           Check out my art ^ :D              Medarbetare för Digital Konst

Anmäl
2014-01-27 11:34 #8 av: Papaya

Jag känner igen det där fanatiska hästritandet, haha ^^ Det var först när jag började på gymnasiet som jag insåg att det fanns fler roliga motiv att avbilda. Jag älskar fortfarande att teckna hästar, men nu blir det blir främst hitta-på-människor och hitta-på-ansikten. (Ska jag vara het ärlig så har jag en viss förkärlek till armar och ben.. och det är 100ggr roligare att rita fötter nu än för 5år sedan. Händer är fortfarande lite.. määh. x) )

Jag tycker också att kläder är väldigt roligt att rita, inte minst efter historiska förlagor. 1800-tal och tidigt 1900-tal är för mig väldigt inspirerande. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.