Digital konst

Teckna "livets meningar"

2013-12-15 22:00 #0 av: Urhasten

Hur ofta ser vi inte sköna bilder med tillhörande texter som beskriver livets mening. Kanske står det "YOLO" eller "Hope is all inside of us", med en bild av festligheter i bakgrunden eller där ett kärlekspar kysses.

En grej som jag har funderat på är om det går att teckna ”livets mening”. Syftar framför allt på alla citat som man ofta skriver på bilder eller GIF:s för att avslöja sina inre känslor eller för att visa empati. 

På det sättet är det lätt att yttra visdoms ord, för bilder beskriver minst sagt en känsla för varje pixel - minst. Dock undrar jag hur ofta vi egentligen har erfarenheter eller uppleva händelser nog för att kunna reflektera kring somliga fraser. Vem vet hur man lever bäst innan man har dött? Kan vi ha insikt i universella känslor som vi ännu kanske inte känt men som vi ändå vet existerar?

På något sätt borde det gå ihop för att det går trots allt att kunna känna empati för dessa bilder och citat, men när jag tänker djupare på saken så vet jag inte riktigt hur jag skulle gå tillväga om jag fick i uppdrag att teckna "livets mening". För min del känns det svårt att sätta en beskrivning på de starkaste känslorna för mig, som kärlek och älskvärda ting.

Mitt Hjärta på en Grännasemester. Foto: Lovisa Ivarsson

Hur skulle vi kunna teckna;

- ”Don’t cry because it’s over, smile because it happened” – Dr. Seuss

- ”You only live once, but if you do it right, once is enough” – Mea West

- ”I’m not afraid of death; I just don’t want to be there when it happens” – Woody Allen

- ”Everything you kan imagine is real” – Pablo Picasso

En rätt kul fundering. Visst är det intressant på sin höjd?

Kram på er!

"Det är inte som det ser ut"

Anmäl
2014-07-21 14:10 #1 av: jossan...

fick mig att vilja skapa nån sån bild ju;)

Anmäl
2014-07-24 18:11 #2 av: Kadoor

Det beror nog lite på. Klart det är svårt att teckna något som föreställer eller visar ett speciellt ordspråk, en mening eller liknande. Men jag tror det går att få fram ett liknande budskap utifrån ett fotografi eller en teckning etc. Vissa är kanske svårare än andra, men jag tror det går på vissa om man verkligen får fram "budskapet" eller meningen på ett bra sätt. Det är ju som man säger, "en bild säger mer än tusen ord", så det är klart att det går att få fram det, Men jag tror det kan vara svårt att få fram det på ett bra sätt! ^^

Man kan ju inte bara måla ett konstverk och sedan lägga till ett random citat, då känns det inte riktigt som att man har tänkt igenom det riktigt. Men om man har ett speciellt citat i bakhuvudet under tiden man skapar bilden och verkligen får fram känslorna och så i bilden, så tycker jag det går. :)

Anmäl
2014-07-25 23:38 #3 av: jossan...

Jag tror det beror på om man känner igen sig i bilden..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.